torsdag 18 augusti 2016

Guds Vrede 11,

Vår avkristnade Väst värld

2:a vredesskålen drabbar hedningarna, Hela västvärlden. Och hela västvärlden blir andligt död.

Upp 16:3 Och den 2:a ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i havet, och det blir blod, såsom från ett lik, och varje levande själ [ande, liv] i havet dör.

Havet står för Hedningarna och att ängeln hällde skålen över havet innebär att det är hedningarna som drabbas. Vi är hedningarna, vi alla som inte är Israeler.


Vi läste i 1 Mos 1:20 om hur Gud skapade livet i havet. Och det var en symbol för hur frälsningen kom till Hedningarna. Som ett resultat av att det stora Ljuset kommit i 1 Mos 1:14. Jesus hade kommit.

Här i Upp 16:3 händer alltså motsatsen. Livet försvinner från havet från hedningarna. Och det är det andra uttrycket för Guds vrede. Och vi ser runt omkring idag hur det här verkställs i västvärlden. Officiellt finns inte Jesus längre. Vi ser det både i Sverige och i Europa. Man har lyft ut Jesus ur samhället, ur all Lagstiftning, ur skolorna, etc.

Och det man gör, gör man inte på Kristen grund längre. Och vi ser hur allt blir dött idag. Hela Europa är andligt död. Och framförallt Sverige är Andligt dött.

Och det här som vi ser idag i Västvärlden. Detta sekulariserade Jesusfientliga samhälle, som är andligt dött. Det är alltså den 2:a vredesskålen som verkar.

Och för den som läste förra avsnittet så skrev vi där om hur hela Västvärlden som tidigare var Kristen. Genom utbudet TV och Internet har blivit Andligt sjuk. Och hur det här budskapet som fyllt TV där Jesus inte finns och där underhållningen är Andligt tom. Har helt vridit om vår tidigare kristna del av världen.

Och här i 2:a Vredesskålen ser vi alltså resultatet. Hela västvärlden är nu Andligt död.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar