söndag 14 augusti 2016

Guds Vrede 7,
När startar Vreden

Frågan när Guds vrede skall vara är intressant och vi får en koppling när vi läser Upp 15 de första verserna.


Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Här ser vi att Guds Vrede, de 7 sista plågorna de är kopplade till vår massmediavärld. Det är det som är glashavet. Och vi ser att det är de som segrat över Vilddjuret, de som klarar av att se på TV och surfa på Internet utan att falla för Vilddjurets budskap. Det är de som ser hela världen som den är. Ser allt just som det händer.

Det är nu vi har det här. Det är nu vi har den här massmediavärlden där vi ser allt. Och det är Eld vi ser. Det är krig och våldsamheter vi ser.

Det är alltså vår tid det talas om här.

Och Guds Vrede är på gång, i samband med det här. Och vi ser som vi skrev ovan hur Guds Vrede redan verkar i Syrien, det krig som är där.

Och när vi tittar vidare och läser om Guds vredesskålar kommer vi att se att också där har saker redan börjat ske i vårt samhälle.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar