onsdag 3 augusti 2016

Vår framtid 81
Summering, Gud gör människan till sin avbild

Det vi skall titta på nu är 1 Mos 1, Bibelns första kapitel, där det också finns versar som talar om vad som skall komma. Som visar på vad som är Guds mål med sin Skapelse för oss. Den skapelse som Gud just nu håller på med.

1 Mos 1 kan ses som en profetia på vad Guds planer var att göra, där vi nu har kommit till den 6:e dagen, det 6:e årtusendet. Och det är nu. Gud skall göra människan till sin avbild. Till det Gud vill ha.


Det är hans Evangelium som skall segra. Det är hans skapelse av oss som skall genomföras. Vi skall bli lika Gud. Bli Guds avbild. Och detta i Jesus, i Jesu försoning. Av nåd och fritt och för intet.

Det är det Gud håller på att ge oss. Tänk vilken Gud vi har


Och den här människan, som är Guds avbild, Som är som Gud vill ha oss. Det skall inte bara vara något undanskymt. Något undantag i en fördärvad Värld. Nej det är den här människan som är Guds avbild som skall ta över.

Och den skall härska, styra tillvaron, så att till och med de delar av världen som inte har Jesus skall följa det här. Allt skall bli som Gud vill ha det.


Det här tänkandet. Jesus och hans Evangelium, det skall genomsyra allt så att det bli skörd, blir frukt, och en ny sådd av detta fantastiska som är så bra. Och Gud skall ge oss sin välsignelse och sin fasta Grund att stå på. Den som håller.


Alla, oberoende av vad vi är, Oberoende av vad vi tillhör så är Guds budskap för oss. Och Gud vill att vi skall ta in hela hans budskap att vi skall bli de nya skapelserna i honom som han vill ha människorna till. Att vi inte bara skall leva kvar i vår gamla natur och ta till oss hans regler, utan att hans friska och välsignade tillstånd blir en del av vår levande Ande.


Snart är Gud färdig med sin skapelse av Människan till sin avbild och snart går vi in i Guds Sabbat, 1000 årsriket. Ja vi är den generation som kommer att uppleva det här. Som kommer att uppleva hur Gud frälser Världen.


Det som Gud kommer att ha skapat är komplett, Det är fullkomligt. Guds skapelse ger oss allt det vi behöver, och tänk snart är vi där.


Och sedan kommer 1000 årsriket, Guds Sabbat. En tid när Gud har fullgjort sin skapelse. Det är en välsignad tid, en tid när Guds rena budskap råder, för människorna har vänt om och Gud har kommit fram med mänskligheten dit där han vill ha oss.


Tänk att här i de här versarna står en Profetia om det Gud vill ge oss. Gud skrev in det redan i det första kapitlet (och en bit in i andra). Och tänk varje gång vi firar Söndag eller egentligen Sabbat. Så vill Gud att vi skall minnas detta löfte som han har gett oss. Att frälsa hela mänskligheten. Att ta oss dit där han vill.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar