fredag 26 augusti 2016

Guds Vrede 19,
Guds vrede över Kristenheten och Kyrkorna

Den 7:e skålen involverar Kyrkor och samfund, de får också sin del av Guds Vrede och det kan vi läsa om i Upp 16:17 - 21


Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.
Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.
Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Den 7:e skålen hälls i luften, luften står för det Andliga, Alltså Kyrkan och de troende.

Vi läser om dån och blixtar och jordskalv och det illustrerar kraften i Guds Evangelium. Överallt där det går fram skakar det om och det härs överallt Precis som blixten syns och hörs överallt.

Men Guds Folk kan inte hålla samman utan Kyrkan splittras i tre delar och de olika stadskyrkorna kommer att falla ihop. Sekter kommer att försvinna liksom allt fast som samhället grundat sig på.

Och till sist kommer Gud att sända väldiga plågor över sitt folk för att väcka dem och här illustreras det som Hagel och det är för att visa plågans dubbla effekt. Samtidigt som plågan är en plåga så ger den välsignelse genom att när haglet smält vattnar det jorden och nytt liv spirar fram.

Så samtidigt som den här delen om Kyrkan ser mörk ut och Guds folk kommer att få uppleva problem så är det den del av Vredesskålarna som också innehåller ett hopp. Ett hop om en fortsättning där Gud är med och ger välsignelse.

Karl Håkan

PS: även här finns en längre del för den som är intresserad av att läsa mera om Guds vrede över kyrkorna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar