torsdag 4 augusti 2016

Vår framtid 82
Summering, Hesekiels Profetia, Hes 39

Även i Hesekiel har vi en intressant profetia som pekar ut vad som är vår framtid. Det är en profetia som mycket fokuserar på Israel och deras framtid.

Det intressanta är att mycket av det som står i Hesekiels Profetia redan har gått i uppfyllelse.


Vi ser hur Gogs profetia talar om upprepade angrepp från fienderna. Precis som det varit för Israel. Arabsidan har angripit gång på gång. Men de har förlorat varje gång precis som Profetian förutsäger


Guds straff kommer inte bara att drabba de som direkt går emot Israel, som försöker inta deras land, etc. Det drabbar också dem som stödjer den sidan. Och de kommer att drabbas av Eld. Och vad Eld är får vi kanske se i vårt eget land, med tanke på det stöd som Sverige gett Arabsidan genom Margot Wallström. I Bibeln kan man läsa om Eld i samband med krig och också i samband med Atombomber. Må Gud hjälpa oss.


Men Gud är med Israel, Han skall låta Israel bli känt därför att man skall se att Gud är med Israel. Och det är det vi sett när Arabsidan har angripit så har Gud alltid gett seger åt Israel. Han är med dem och han välsignar Israel.


Vi kan konstatera idag att vi haft minst 7 krig med Arabsidan, som Israel varit involverad i. Och därmed så kan vi också konstatera att vi kommit till Hes 39:9, en vers där Profetian säger att det skall vara 7 krig.


Vi kan också konstatera att Hes 39:11 gått i uppfyllelse, en vers som talar om att Gog, Israels motståndare skall få en plats öster om havet, till Grav. Och det är det de fick 2005 när de fick självstyre i Gaza området. Gaza ligger ju öster om Medelhavet.

Uttrycket till Grav är intressant och det tyder på att det här skall leda till att Gogs angrep, Arabsidans angrepp skall ta slut nu snart.


Och när vi nu sett att de första delarna av den här profetian redan har gått i uppfyllelse är det intressant att konstatera att i fortsättningen skall det var ytterligare 7 angrepp på Israel. Och de skall ske i samband med de Arabiska områdena i Samarien och Judéen. Men även det här kommer att leda till att Arabsidan till sist kommer att tappa sitt grepp för det står i profetian att man här skall begrav Gog. Det skall ta slut. Och Israel skall lyckas med att göra sitt land rent från Motståndarna.


Arabsidan skall alltså få ytterligare områden förutom de öster om havet, alltså Gaza. Och det ser vi också att de fått och det är också Gravar. Det är områden som kommer att leda till att Arabsidan och dess motstånd försvinner. Och vi ser att det är områden som hänger ihop med Gaza. Det är samma anda i dem.


Vi kan se i fortsättningen att det är Guds Ande som skall ta över, Vi ser det för Gud säger till Fåglarna och alla med Vingar att komma och äta, äta upp alla motståndare, fylla med Ande så att det tar slut. Fåglar stå i Bibeln ofta för Ande. Och vi har det här också i Upp 19:17, strax före Guds slutliga seger, så vi kan alltså se att de här bibelorden hänger ihop och har med slutet att göra. Det är Guds ande som skall fylla människorna och göra att Gud vinner.

Och vi kan också se att markens djur skall vara med och det är Israel och dess folk. Marken är ju en symbol på Israel. Och djur en symbol på Guds skapaverk innan han helt har gjort oss till sin avbild.


Hela Värden kommer att inse Guds seger. Att det är Guds Härlighet och han kommer att lägga den i Alla världens folk, alla Hedningar som det står.


Också Israel kommer att ta emot Jesus, Och Gud kommer att låta sin försoning komma över dem och kommer att förlåta dem och samla dem i sitt land, i Israels land som är deras land.

De kommer att ta emot Jesus och acceptera att det är Jesus som är Guds son. Och Gud kommer att välsigna dem och aldrig mer kommer han att vända dem ryggen.


Så här i Hesekiel kan vi se vad som varit, de 7 krigen, vi kan se var vi är idag. Hur Arabsidan fått Gaza och områden på den så kallade Västbanken. Och vi kan också se vad som skall komma. Hur Gud med sin ande skall frälsa världen och hur Israel slutligen ska acceptera Jesus som Messias, Guds son.

Och då kommer vi till sist dit Gud har velat ha oss och Israel kommer att församlas helt och hållet i sitt land för all framtid. Det är deras land.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar