lördag 20 augusti 2016

Guds Vrede 13,
Jesu Sanning skrämmer


Sanning och öppenhet översköljer dagens samhälle med dagens moderna teknik. Sanningens ljus strålar i dagens samhälle. Och så vill Jesus ha det. Jesus är Solen det stora ljuset, och med honom kommer sanningen.

Men vi ser idag att folk inte vill ha sanningen. De vill gömma sig, ha personlig integritet etc. så att de kan fortsätta sina handlingar, utan insyn.


Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skålsolen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.

Den 4:e vredesskålen handlar om Sanningen, den avslöjande sanningens ljus som vi har i dagens samhälle.

Vi kan se hur i vårt samhälle där Massmedia har ett sådant inflytande, och där teknik som filmning och fotografering, kopiering etc., ger oss oanade möjligheter att dokumentera och bevisa, Där har sanningen blivit mera påtaglig. Det går inte längre att gömma sig. Det finns ofta avslöjande bilder, inspelningar, dokument etc.

Vi lever i en unik tid. Ja en helt ny situation. Det samhälle Gud vill ha. Guds ärliga och öppna samhälle, har alltså förverkligats.

Men vad gör människorna. Tar de tillvara det här.

Nej, de vill gömma sig. De tycker sanningen är jobbig. Det stiftas lagar om personlig integritet. Man får inte avslöja. Man får inte fotografera hur som helst, filma, spela in. Etc.

För att inte tala om kopiera. Det är hemskt idag och förbjudet.

Men öppenhet är vad Jesus vill ha. Han är det stora ljuset. I Jesu samhälle ser man allt. Där avslöjas fuskaren. Där avslöjas plågaren och lögnaren. Jesus är Sanningen, och med honom följer sanningen.

Men man har alltså valt att ställa Jesus åt sidan. Man har valt en värld utan Jesus.

Och det är precis som det står här. När Guds sanning kommer, när Guds avslöjande ljus kommer, då vill folk inte vara med. De vill ha tillbaka dunklet. Det osäkra där de kunde gömma sig med sina lögner och fula saker.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar