tisdag 30 augusti 2016

Guds Vrede 23,
Jerusalem är en berusningens bägare för alla folk


Här ser vi hur det är idag när alla länder försöker lösa frågan med Jerusalem. Men det är Gud själv som skall lösa det. Och alla folk runt omkring, som går mot Gud vilja, kommer att drabbas av Guds vrede.

Israels land och Jerusalem tillhör Israel och Judarna och Gud kommer att genomföra den lösningen.


Sak 12:1.  Från Jesu [Jashves] ord riktat till Israel, Jesus [Jashve], han som sträckte ut himlen och grundade jorden och formade människans [Adams] ande i deras inre, säger:

Sak 12:2.  Se, jag sätter Jerusalem* som en berusningens [fruktansvärt omskakande] bägare, för alla folk runt omkring, och också över Juda blir det så, i försvaret [belägringen] av Jerusalem.
{*Jerusalem = Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet}
Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till alla landets [jordens, traktens] hedningar [folk].

Här ser vi det vi har idag. Vi ser att Jerusalem är det stora problemet som alla försöker lösa. Men det är för tungt. Det går inte. Man gör sig bara illa på att försöka. Man blir som berusad av problemet.

Det är därför att man försöker att genomföra en lösning där inte Israel får hela det land Gud har tänkt sig.

Och vi ser också i vers 3 hur man vill dela landet och hur man vill ge det åt Arabfolken. Alltså de som inte är Israeler. Det är precis som det är idag.

Sak 12:4.  På den dagen [tiden] säger Jesus [Jashve] slår jag alla hästar med okunnighet [bestörtning, oskuld], och dess kusk med vanvett, men över Juda hus är mina ögon klarsynta, och alla folkens hästar slår jag med blindhet.

Men Jesus strider för Israel och de som försöker sig på att dela landet och ge det åt andra än Israels folk, de blir blinda, okunniga, vanvettiga.

Sak 12:5.  Och Juda* hövdingar säger i sina hjärtan: För mig är Jerusalems invånare styrka, genom Guds son folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot Gud].
{* Juda = firad, prisad, vördad, dyrkad}

Jesus accepterar inte det här och han är Israels försvar.

Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som även framöver skall ligga där Jerusalem ligger.

Ja det är Judarna som skall bo i Jerusalem och det i alla framtid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar