onsdag 2 augusti 2017

Ändetiden 156,
Ungdomsrevolutionen



Den Alternativa översättningen av Joel 2:28 är intressant för den innehåller ett lite annat Budskap. De unga ska tala inspirerat och ska se visioner. Det är det vi ser idag. I vår moderna tid är det ungdomen som ropar. Som står på barrikaderna och drivar sina frågor.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
| <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


Det här som står i den Alternativa översättningen, det är mycket av det vi ser idag. Vi ser hur det är de unga som håller sin protester, fulla av inspiration.

Visserligen är det de säger inte alltid det vi kristna förväntat oss. Men vi ser det och det påminner om det Jesus sa: Om dessa tiger ska Stenarna ropa. Idag ropar Stenarna. Gud är så stark idag och hans skeende är så viktigt att när vi Kristna inte klarar av att framföra alla olika delar av det Gud vill. Då får stenarna ropa.

Den här ungdomsrevolutionen har totalt svängt om vårt samhälle. Förr var det ålder som gällde. Ålder gav auktoritet. Men så är det inte längre.

Och det som också är intressant är att denna ungdomsrevolution som vi ser och sett i vårt samhälle den startade 1968. Alltså tidsmässigt i samband med att Israel 1967 fick hela sitt land. Och också i samband med att den Helige Ande hade fallit i den Katolska kyrkan som starten på det som senare blev Ande utgjutelsen i alla kyrkor.

Här har vi alltså ytterligare en gren av det Gud gör. Ungdomsrevolutionen. Nytt tänkande. Nya idéer.

Sedan frågar man sig då om allt som Ungdomsrevolutionen framför är rätt. Och det är det naturligtvis inte. Men den rör om och sätter fart på ett sätt som Gud vill ska hända i vår tid.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar