fredag 4 augusti 2017

Ändetiden 158,
Jämställdhet



Också jämställdhet kan vi hitta här i Joel 2:29. Vi läser att också tjänare och tjänarinnor är med. Alla är med. Det är jämställdhet som gäller.

Joel 2:29 (3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


Här ser vi åter vårt nya samhälle, ett samhälle utan överhet, ett samhälle med jämställdhet. I vers 29 ser vi att Anden kommer övar de enkla i samhället, tjänarna och tjänarinnorna, det är inte bara över överheten.

Nej, det talas inte ens om överheten, Kungar, Härförare, Hövdingar etc. här nämns bara specifikt tjänarna, eller som man också kan säga Arbetarna. Vi blir alla varandras tjänare, som Jesus ville ha det, och som det är idag i samhället, där vi alla är lika. Ingen är förmer än någon annan.

Alla lever det enkla livet.

Det är alltså åter vårt samhälle.

Vi kan också läsa Jesu ord om det här i Luk 22

Luk 22:26. Men ni är inte på det sättet, utan han som är större bland er är i stället som den som är förnyare [nyare] och den som hos er leder är i stället som en tjänare [uppassare, skötare].
Luk 22:27. En som är större, han ligger ju normalt till bords och den som i stället är tjänare ligger inte till bords, och jag, jag är mitt bland er, som den som är tjänare [uppassare, skötare].

Här står just det här, att vi ska vara tjänare för varandra. Den som är ledare han ska vara tjänare.

Var då Jesus Socialist, Nej absolut inte, Det var ju han som kom med det här gång, inte Socialisterna. Det Socialisterna har gjort är att stjäla det. Att ta Jesu budskap och göra det till sitt. Och för att ingen ska se att det är Jesu budskap ska man utrota hela Kristi kyrka. Och det är det som pågår i Sverige.

Tänk så galet det kan bli.

Och så här, med allas lika värde, har det ju varit i den Evangeliska kyrkan länge. Och vi ser idag att det är så också i Samhället.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar