tisdag 8 augusti 2017

Ormen, Vilddjuret och den Falske Profeten
170808

Det är intressant, om än jobbigt att konstatera, att vi idag är på slutet i Vredesskålarnas tid. Vi kan läsa om de tre Onda Andar som skall behärska världen i Upp 16:13 – 14. De är Ormen, Vilddjuret och den Falske Profeten, och vi är just där.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Vi ser idag Ormen som slingrar sig runt i våra Kyrkor och Församlingar. Och viskar liksom han sa till Eva: Skulle väl Gud ha sagt. Och församlingarna idag vrider ord efter ord och får till något annat än det Gud tänkt sig.

Vi har t ex ordet om Sodom och Gomorra. Som man vridit till något helt annat än det traditionellt har varit. Man säger ”Gud är Kärlek”, Och man har slutat predika omvändelse. Det vi ser är Församlingar som är redskap åt Ormen.

Ormen är alltså igång idag.

Vi har också Vilddjuret, världens Anda som fuller vårt samhälle idag. Det är Vilddjuret som har gett oss TV. Det som vi kan läsa om i Upp 13:14 – 15.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Det är Vilddjurets bild, TV med Rörelse och ljud som idag står i snart sagt varje familjs Vardagsrum och som vi sitter och dyrkar varje kväll. Ser dåliga serier och Filmer och annan smörja. Och blir som det vi ser och blir som Vilddjuret vill ha oss.

Vilddjuret är alltså igång idag.

Vi ser slutligen den Falske Profeten. Den Falske Profeten det är Islam som är en av de stora krafterna i dagens samhälle och som för människor bort från den Sanne Guden idag.

Idag ser vi hur Islam är en realitet i många länder där det aldrig funnits tidigare och det tar över, mer och mer, från vår Kristna tro.

Den Falske Profeten är igång idag.

Vi har alltså alla tre igång och de är starka. Välgödda lika Paddor. Dessa onda andar som har tagit över vårt land och vår värld.

Men Gud kommer att befria oss från dem och straffa dem. Det ser vi när vi läser i Upp 19:20 – 20:3.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Här kan vi alltså läsa det som kommer att hända, Vilddjuret, Och den Falske Profeten, Islam, kommer att kastas i sjön som brinner med svavel och Ormen kommer att fängslas.

Men nu är vi alltså där mitt i Ondskans tid och alla tre. Ormen, Vilddjuret och den Falske Profeten är igång. Så i dessa dagar fordras det en speciell bön om Guds beskydd om vi inte ska gå vilse i all den förförelse som vi ser överallt.

Jesus hjälp oss i denna svåra tid!!

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Det är mer troligt, att Vilddjuret symboliserar de makter, som utbredde islam med svärdets hjälp. Den falske profeten var då islams grundare Muhammed. Bilden som kunde tala är då islams banér med halvmånen och stjärnan.

    Det första vilddjuret var då det arabiska Kalifatet. De tre sista kaliferna blev mördade Dan.7:20 och makten fördes över till Damaskus av Muawija (661-680 jmfr.vilddjurets tal 666) i samband med att "huvudet som var sårat med svärd blev läkt".
    Det andra vilddjuret var då följdaktligen det Osmanska väldet (turkarna) med säte i Istanbul. Att det steg upp ur jorden tyder på, att världen började födas på nytt vid denna tidpunkt. Matt.19:28 Det första Vilddjuret (araberna) däremot steg upp ur havet, det dåvarande människohavet.
    Så allt detta är redan historia, men efter dessa tusen senaste åren skall Satan släppas lös igen för en kort tid. Islams andliga uppvaknande är tydligt i våra dagar.
    Herren kommer snart med alla sina heliga för att upprätta Riket på jorden.

    SvaraRadera