tisdag 1 augusti 2017

Ändetiden 155,
Det är Jesu Ande som ska utgjutas, inte några avgudaandar



Nästa fråga är, kommer alla religioner att fyllas av Ande. Eller ska alla ta emot Jesus och bli fyllda med Jesu Ande.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
| <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Vi läser här i Joel 2:28 och 29 hur alla ska fyllas av Ande. Men vilken Ande och hur.


Vi kan läsa om det här i Upp 19

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Här kan vi läsa om hur det kommer att bli. Fåglarna som vi läser om i Upp 19:17 – 18 det är en bild på Andar. Och vi läser att det är de fåglar som flyger på himlen höjd. Det är Guds Andar, Helig Ande, det ser vi på att de flyger på himlens höjd, alltså högt.

Och det är den som ska inta alla. Det är det den här versen säger. Det står visserligen äta, men man kan se det som inta och då i betydelsen att Andarna fyller kropparna. Inga onda Andar utan Guds rena Ande är det som är i aktion. Jesu Ande.

Och för att ytterligare understryka det här att det inte är Godkänt med Andra religioner så ser vi i Upp 19:20 hur Vilddjuret och den Falske Profeten grips.

Alltså den Världsliga Ande som vi har idag och ser på TV mm. Det som helt fyller Sverige idag. Det är inte det som ska gripas av Ande utan det ska kastas i sjön som Brinner med Svavel.

Likaså ska den Falske Profeten. Det är alltså Muhammed och hans lära. Ja alla falska läror. De ska gå samma väg, de ska kastas i sjön som Brinner med Svavel.

Och i vers 21 kan vi läsa om hur Anden skall fylla Alla. Fåglarna ska äta sig mätta på alla människor som det beskrivs här. Alla ska fyllas med Ande som fåglarna alltså representerar.

T o m Satan själv blir fångad, Ormen från paradiset, han som viskade i örat på Eva, Eva som är en symbol för församlingen. Även Ormen ska låsas in. De förförelser och falskhet som vi ser idag i våra kyrkor de ska bort.

Och ut av det här ser vi att det inte är så att alla Religioner ska vara kvar.

Nej det ska rensas ut det som inte är från Gud. Det som inte är Jesu Ande ska bort. Det är Jesu Ande som ska fylla människorna.

Och det är alltså så vi också ska tolka det som står i Joels profetia.

Jesus ska segra och det är hans Ande som ska fylla alla människor.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar