torsdag 31 augusti 2017

Snart är vi alla Robotar
170831



Man känner sig mer och mer som en Robot i dagens samhälle. Fler och fler saker är styrda.

Idag skulle jag byta batteri i brandvarnaren, men när jag testade den efteråt vägrade den sluta pipa. Den hade nog gott ut sin tid. Det finns förmodligen en timer i den så att man måste byta brandvarnare vart 5:e år.

Så här är det, allt är snart gjort så att vi ska vara styrda, manipulerade. Göra som samhället anser. Vi har fått ett samhälle som behandlar oss som barn.


När jag åkte hem såg jag de här vassa höga stenarna utefter trottoaren. De är till för att man inte ska försöka köra upp på trottoaren. Där kan ju gå fotgängare. Och som vanligt tror samhället att man inte ser det. Man måste manipuleras. Hellre skär de sönder mina däck än de låter mig köra upp på trottoaren och kanske klara en kritisk trafik situation. När det ändå inte går någon där.

Jag läste en artikel häromdagen där det talades om framtidens datorer med Artificiella Intelligens som skulle styra samhället och det stora problemet enligt artikelförfattaren var att den här Artificiella Intelligensen skulle försöka manipulera oss att göra det den trodde var bra. Vi skulle i praktiken bli styrda.

Jag tänkte, det är vi ju redan idag. Grej efter grej är gjord så att vi bara ska böja oss och göra i detalj så som Samhället säger. Det är som det reda hade uppstått någon form av Artificiell Intelligens i Samhället som manipulerar oss.

Och den här Artificiella intelligensen i dag är inte gjord för att gynna oss. Utan för att styra oss. Och den verkar ägd av Pengamånglarna. Och styrd av Socialisterna. Det är en konstig blandning. Men vilka som styrs det märks. Det är vi. Det är vi som mer och mer blir som Robotar utan egen vilja.

Jesus rädda oss!! Det är dig vi vill ha som herre i vårt samhälle. Ingen elak artificiell Intelligens som inte vill oss väl, utan manipulerar oss för andras räkning.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar