torsdag 24 augusti 2017

Ändetiden 178,
Domens dal och Vredens Vinpress hör ihop



Här kan vi åter läsa om Domens Dal, om Jesu doms dal, det som vi läste om tidigare i Joel 3:2 och här möter vi den alltså igen. Och vi möter också Vredens Vinpress. De hör alltså ihop, och är uttryck för den förgörande Jesu dom som alla drabbas av, alla som går emot Israel.

En Dom som redan är verksam idag.

Joel 3:12 (4:12).  Hednafolken vaknar och de går till Jesu doms dal [Josafats dal, domens dal, Jeshua doms dal, den dömda dalen], för där sitter jag för att döma alla hedningar runt omkring
Joel 3:13 (4:13).  Svinga skäran [lien] för skörden är mogen, kom och trampa för vinpressen är full, och presstråget översvämmar dem, för deras ondska är stor [kraftig].


Hednafolken samlar sig till Krig har vi läst om, men det är i själva verket till Jesu dom, och han skall döma hedningarna, måttet är nu rågat och vinpressen är nu full, och Jesu dom skall komma över dem som tänkt ut onda anslag mot Judarna.

Det är intressant att konstatera här att Domens Dal, och Vredens Vinpress är samma sak. Det är uttryck för den Dom som Gud skall sända över alla dem som går mot Israel.

Vredens vinpress kan vi också läsa om i Upp 14:18 – 20

Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Vi ser hur den ska trampas 30 mil från staden och Staden i vers 20 är naturligtvis Guds stora stad Jerusalem och 30 mil därifrån ligger Damaskus. Och där är Guds vrede igång.

Guds dom har alltså redan börjat att verka, De som går mot Guds vilja med Israel får alltså redan nu sin dom. De har fått gått ner i domens dal. Ner från ett bra liv till eländet. Det som drabbar alla som går mot Gud idag.

Och Josafats dal, Domens dal, Jesu doms dal hör alltså ihop med Gud Vredes Vinpress och allt samman är igång idag.

Och med det i tankarna så förstår man inte länder som Sverige som ställer upp på Arabsidan i deras försök att stoppa Guds plan med Israel. Vi kommer ju då också att hamna i Domens dal.

Och vi ser det ju redan i vårt land. Allt elände som vi fått över landet med kriminalitet från invandrargäng, Främmande religioner som strömmar in i landet och tar över, och grupper med främmande agendor som tystat alla oss andra. Samtidigt som de förvrider huvudet på våra barn i skolan. Ja ondskan är verkligen igång i vårt land.

Vreden drabbar alla som går emot Gud det ser vi alltså redan både i Sverige och i Syrien och i andra länder.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar