torsdag 3 augusti 2017

Är det diktaturerna som tar över världen
170803



Vi hör idag om Venezuela, där det håller på att bli Diktatur. Vi har alla Arabländer och där rådet Diktatur.

Vi ser i Ryssland med Putin och vi ser i Kina hur Diktatur har tagit sitt grepp. Vi ser i Turkiet hur Erdogan mer och mer inför Diktatur.

Det verkar idag på många ställen som Demokratin för en ojämn kamp mot Diktaturen.

Varför är det så här.


Många har ju sett framför sig en värld i Fred och Demokrati. Men det verkar inte fungera. Det verkar som när ett land är Demokratiskt, då tar vissa grupper över. Grupper som inte har hela landets bästa för sina ögon.

Och det hela slutar med att det blir Diktatur.

Det var ju så som Hitler tillträdde. Tyskland var i en Demokrati. Och han tillsattes på Demokratisk väg. Men hans ambitioner var långt mycket större än bara Tyska folkets väl. Och Demokratin tog slut. Det var ett av praktexemplen på hur Demokrati leder till Diktatur.

I Ryssland hade man samma sak. Efter Tsarens fall hade man Demokrati som sedan togs över av Kommunismen.

Historien är alltså full av de här exemplen. Det verkar nästan som en naturlag. Att ser man inte upp då förvandlas Demokratin till Diktatur.

Går vi samma väg här i Sverige. Vi ser idag hur våra massmedier har tagits över av krafter med vissa åsikter. Och annat får inte sägas. Det är första steget mot Diktatur. Att förbjuda sund diskussion om olika ämnen. "Vad leder samhället med den här synen till. Hur kommer det att bli om 20 ja 30 år". Etc. Det får man inte diskutera idag för man skulle kunna trampa någon på tårna.

Arma vår värld som var så fin och där Sanningen var så viktig.

Jesus hjälp oss. Vi vill ha din värld, med sanning och lika värde för alla. Kom Jesus och upprätta ditt rike.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar