måndag 28 augusti 2017

Ändetiden 182,
Jorden skakar under Jesu kraft



Idag skakar allt. Allt normalt vänds uppochner. Och det är Jesus som ryter. Det ser vi i den här versen.

Joel 3:16 (4:16).  Och Jesus [Jashve] ryter från Sion [monument, pelare, öken, torr plast] och från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] använder han sin röst, och han skakar himlen och jorden. Men för Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] barn [söner] är Jesus [Jashve] ett skydd [tillflykt], och ett försvar [kraft, klippa].


Det är en förvånande tid vi lever i för allt normalt vänds uppochner. När jag var ung var saker fortfarande som de alltid har varit. Män var män och kvinnor var kvinnor. Det normala var det normala, och det perversa var det perversa.

Men idag har allt vänds uppochner i vårt samhälle.

Länderna tillhörde deras invånare. Norge var till för Norrmän. Sverige för Svenskar etc. Men så verkar det inte var längre. Det sker en folkomflyttning som vi sällen skådat.

Ja när vi ser oss omkring och jämför med hur det varit så ser vi mer och mer att tillvaron har vänts uppochner. Det finns inget tryggt längre. De som ska försvara klarar inte av det.

Men Israel lever tryggt. Det ser vi också i versen ovan. Jesus är deras skydd och trotts att hela världen står på Arabernas sida som med sin Islam vill krossa Israel så finns de kvar, för Jesus står på deras sida, det är Guds vilja som genomförs trotts att allt skakar. Ja kanske t o m tack vare att allt skakar.

Det är en del av Guds dom att allt skakar. Gud skakar sönder det som inte är äkta. Det som inte går hans väg. Fienden ska falla. Djävulen ska besegras i Jesu kraft. Och därför ryter Jesus så att hela världen skakar idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar