onsdag 23 augusti 2017

Ändetiden 177,
Israel ska ropa på Jesus



Här i bibelordet ser vi hur Israel ropar på Jesus. Han ska komma till undsättning. Och det är det vi ser idag. Hur Messiasväckelsen går fram i Israel.

Joel 3:11 (4:11).  Skynda på, för alla hednafolk runt omkring kommer, och de samlas, låt absolut dina styrkor komma ner Jesus [Jashve].


Det är Jesus som ska komma. Det är Jesus som ska rädda Israel. Och Judarna får ropa på honom för då kommer han. Det är han som ska frälsa, och det är hans styrkor som gör skillnad.

Vi såg det här i Krigen 1967 och 1973 och då vann Israel.

Nu i efterhand ser man att det inte var givet att de skulle vinna men de gjorde det med Guds hjälp, ja med Jesu hjälp. Det finns åtskilliga berättelser om hur omöjligt allt var när det bara vände och den Israeliska Armen vann. Berättelser om mängder av fientliga tanks mot några få Israeliska som ändå vann. Etc. Jesus var med dem.

Och idag kan vi se hur Jesus blir starkare och starkare i Israel. Fler och fler Judar kommer till tro på Jesus idag.

Går vi några år tillbaka i tiden så fanns i stort sett ingen som trodde på Jesus bland Judarna. Men idag är det flera hundra församlingar av Messiastroende i israel. Och deras möte är fulle med folk. De kan knappt hitta lokaler som rymmer alla som vill komma.

Det är alltså väckelse i Israel idag. Och här i Bibelordet ser vi det. Jesus ska komma till Israel och det är på gång idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar