söndag 27 augusti 2017

Ändetiden 181,
Jesus sörjer över dagens tillstånd



Jesus sörjer över den värd vi har idag. Och även Kyrkorna är fulla av sorg idag. Det hör man när man kommer dit.

Joel 3:15 (4:15).  Sol och måne sörj [bli askgrå], och stjärnor sluta skina.
 
Det är en sorgens tid vi ser idag på Jorden. När Jesu tid är så nära. Då vänder man honom ryggen. Och här ser vi vilken sorg det leder till. Solen och månen sörjer, Jesus och hans församling är i ett tillstånd av sorg.

Man märker det här när man kommer in i våra kyrkor och församlingar nu för tiden. Det är sorg i dem. Det är inga halleluja rop längre.

Jag minns från min ungdom den ande som var i Pingstkyrkan på den tiden. Det var en ande av seger. Det var en ande där vi visste att Jesus är segrare. Det var Halleluja anden.

Men nu är det alltså sorg och här ser vi det i Joel 3:15. I det här skedet av tillvaron när ondskan är igång. När vredesskålarna som vi citerade ur i gårdagens avsnitt hälls ut. Då är det sorg i Guds församling.

Men som väl är vet vi att det här onda ska ta slut. Jesus ska segra och vi får en än gång citera Upp 19:20, men först ska vi citera Upp 19:19 där vi ser hur hela världen samlar sig mot Jesus och det är som idag. Där alla krafter försöker förgöra Israel och Kristi kyrka.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Men vi ska också läsa nästa vers för där har vi segern.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi hur ondskan försvinner. Försvinner ner i Eldhavet med Svavel. En fullständig seger. Och det är det som hände med Hitler och hans Nazism efter andra Världskriget. Samma sak ska hända med Islam (den falske profetens lära) och med all annan ondska som finns i världen idag.

Så vi kan sjunga Halleluja, ja vi t o m ska sjunga halleluja idag, fast vi är i de här jobbiga tiderna och det ser vi när vi läser Upp 15:1 – 5.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem lyder [fruktar] verkligen inte dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] klargörs.


Här i Upp 15:1 ser vi att det är just Vredesskålarnas tid som det talas om här.

Och de som står vid glashavet i Upp 15:2. Det är vi. Vi som har en tillvaro som är genomskinlig. Och det är den när vi inte låter oss fyllas av Vilddjurets budskap på TV (Vilddjurets bild) och på www, internet (Vilddjurets siffra 666) utan ser tillvaron med hjälp av alla andra kanaler och media som finns idag.

Det är så här det är idag. Idag ser vi allt just som det händer, som i ett glashav.

Och då ska vi alltså ta fram Harporna. Och vi ska sjunga Hallelujasången. För nu kommer Jesu seger. Ja vi kan redan se det. Vi kan redan se hur hans dom verkar i länder som Syrien, och Sverige etc.

De länder som går ondskans väg de får idag skit. Och det är för att Guds rike ska komma och Jesu seger är nära. Hans domar verkar redan och hans rättfärdiga beslut styr världen.

Halleluja, Jesus segrar!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar