tisdag 8 augusti 2017

Ändetiden 162,
Det tredje steget



Den Helige Ande ska falla i tre steg. Här i Joel kan vi läsa om den Helige Ande, men här ser vi det som helhet, men vi kan på andra ställen se att det ska ske i steg, närmare bestämt i 3 steg.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
| <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


I allt det här kan vi se att det är Guds ande som manifesterar sig och vi kan givetvis också se det mera påtagligt i de Kristna sammanhangen där Guds helige Ande nu går fram och har gått fram på ett alldeles speciellt sätt med ande utgjutelse och tungotal och en uppfyllelse av Guds Ande och inspiration.

Och det hela ska ske i tre steg. Det ser man inte i Joel, men man ser det om man läser om Noa, där 1 Mos 8 beskriver det här.

Det vi ska ha i minnet när vi läser är att Vind och Ande i bibeln är samma sak, det Hebreiska ordet för Vind är samma som för Ande, så när Noa släpper in frisk luft i Arken är det alltså Ande.

Vi ska titta lite på det.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.


1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

Här ser vi de Tre stegen, som vi skrev så är vinden luften en symbol för Ande i Bibeln och vi ser i vers 6 hur Noa öppnar Arkens fönster. Då släpper han in Anden för Första gången. Och det var det som hände när Pingströrelsen bildades och Anden föll med början 1906.

Det Andar steget är vers 13. Där ser vi hur Noa inte bara öppnar fönstret utan nu tar han av hela taket. Alltså kommer vinden att kraftigt blåsa genom hela Arken. Och det var det som hände med början 1967 och som sedan fortsatte genom hela Kristi kyrka. Ja, Anden föll överallt både bland Katoliker och Protestanter och alla andra kristna samfund.

Och steg 3 ser vi i vers 16, där går Noa ut ur arken. Han kommer alltså att helt omges med Ande, med luft, Vind. Och det intressanta är att detta att Noa går ut ur Arken är också en symbol för när Jesus kommer igen.

Och det är alltså då steg 3 ska komma till fullo.

Och det intressant är att vi alltså sett steg 1 och vi har sett steg 2. Och det är alltså nu steg 3 vi väntar på.

Och vi kan också från vers 13 och 14 i de här kapitlen om Noa räkna ut att det är 56 dagar mellan steg 2 och steg 3 och för man över det till år, alltså 56 år, kommer man till 2023 (1967 + 56 = 2023).

I det här sammanhanget är det givetvis viktigt att påpeka vikten av att inte ta uträknade år framöver med allt för stort allvar. Ingen ska ju som det står veta dagen eller stunden. Men det är ändå intressant att räkna på de saker som står i bibeln.

Och under alla omständigheter så kan vi konstatera att det ligger i närtid. Jesus kommer mycket snart och han har med sig den fulla uppfyllelsen av det här ordet om Anden i Joel 2:28.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar