söndag 6 augusti 2017

Ett nytt skåp
170806

Ja, det verkar alltid behövas ett nytt skåp. Det blir bara mer och mer i huset och fler och fler skåp blir fulla.

Jag brukar säga att får man en grej i present så ska man också få ett skåp att sätta den i. Och eftersom skåpet tar plats i huset borde man få ett nytt hus också.

Men lösningen är givetvis att slänga det som är gammalt. Men då upptäcker man något hemskt. En gång slängt, för alltid slängt. En slängd sak kan man aldrig få igen i dagens samhälle.


Förr var det inte så. Förr tog man den gamla grejen och lade den i ladan eller bakom ladan etc. Den fanns kvar. Men idag kör man den till återvinningscentralen och när man hystat över den i containern är det inte längre min grej. Den är för alltid borta.

Jag tycker dessutom att man nu för tiden ofta blir besviken på nya grejer. De håller inte som det gamla. Nu har Spisen gått sönder fast vi bara har haft den i 5 år. Den gamla häll i 18. Och vi har redan reparerat den nya en gång under dessa 5 år.

Därför brukar jag ofta hålla igen på att köpa nytt. Man blir ofta besviken på det nya. Det håller inte. Och dessutom tar det plats att ha både nytt och gammalt.

Så en god regel är att köra med det gamla så länge det går för det är stabilt och håller och tar ingen extra plats.


Jesus var med och hjälp oss att tänka rätt och tack att du ger oss ditt välsignade liv.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar