onsdag 30 augusti 2017

Ändetiden 184,
Jerusalem tillhör Israel för all framtid



Jerusalem tillhör Israel för alla framtid. Det ser vi här. Det är inga främlingar som ska vara där. Det är slut på det, när Jesus regerar, och är vår Gud.

Joel 3:17 (4:17).  Och ni skall veta [känna] att jag är Jesus [Jashve] er Gud, som förblir på Sion [monument, pelare, öken, torr plast], mitt heliga berg, och Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] är heligt [blir helgat], och främlingar [de som bär skuld] skall inte gå fram över [på] det mera.


Ja, Här ser vi det ännu en gång, att segern tillhör Jesus och hans folk. Och Israel ska vara hans folk. Och Jesus ska styra i Jerusalem. Jerusalem är hans. Det är inga andra folk som ska styra där.

Och de så kallade Palestinierna som idag hävdar att de ska styra över Jerusalem. Dem kommer Jesus att sätta på plats. De kommer aldrig mer att utgöra något hot mot Israel.

Det är bra att veta idag när vi ser hur ondskan kör på. Hur t o m Unesco har tagit beslut att Judarna inte har någon rätt till Jerusalem. Då får vi läsa de här orden och konstatera att det är Jesus som kommer att bli Gud för alla, och han kommer att se till att Jerusalem blir i Judarnas händer och för alltid.

Tänk så bra det är att ha Guds profetia när ondskan jagar på och saker ser jobbiga ut. Då kan man titta efter vad Bibeln säger, och vad som står i profetiorna. Och då får man nytt hopp. För där ser man att Jesus ska segra.

Och hittills har profetiorna gått i uppfyllelse så det gör de i fortsättningen också.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar