lördag 12 augusti 2017

Censur eller Självcensur
170812


Vilket ska vi ha i vårt land. Censur eller Självcensur. Idag har vi Självcensur. Man kan skriva vad man vill men man gör klokt i att inte göra det för vissa saker är förbjudna och man kan bli fälld i efterhand.

Det vore bättre med Censur för du kan man skriva vad man vill och uttrycka sig på ett sätt man tror ska gå igenom. Och är det OK ja de kommer det ut. Är det inte då kommer det inte ut. Men jag tar inga risker att bli dömd, få böter, betala rättegångskostnader och allt elände.

Därför finns det saker som jag skulle vilja skriva om idag, men jag gör det inte pgr risken för att bli polisanmäld. En uppenbar risk idag om det jag skriver inte faller vissa i smaken, och någon anser att det passerat en gräns. Tänk så har det blivit. Självcensuren i Sverige fungerar idag och folk är tysta.


Det är många som för några år sedan pratade om att vi ska verka medan dagen varar, natten kommer när vi inte kan verka. Idag finns det alltså områden där vi inte kan verka, vara dem vi egentligen är, uttrycka oss som vi själva känner. Mörkret har sänkt sig över landet och vi är tysta.

Det här låter som den 5:e vredesskålen som just handlar om självcensur och mörker.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skålvilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sig i tungan av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Och vi kan se hur denna självcensur (de bet sig i Tungan) kombineras med varhärdar och vånda. Och i det här känner vi igen vårt samhälle idag. Andliga varhärdar, vånda och självcensur.

Tänk vi har kommit till Vredesskålarnas tid. En tid med självcensur. Och där är vi i vårt land.


Jesus hjälp oss, ge oss din frihet, kom med ditt ord i vår tid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar