söndag 13 augusti 2017

Ändetiden 167,
Församlingen fastnar



Det finns ytterligare sätt att se det här med att månen vänds i blod. Alltså blir röd. Och det är att Budskapet blir ålderdomligt och inaktuellt. Församlingen har fastnat i det förgångna.

Joel 2:30 (3:3).  Och jag skall ge [sätta] tecken [förebud] [i] himlen och blod och eld och molnpelare på jorden [marken].
Joel 2:31 (3:4).  Solen vänder i mörker och månen i blod, inför [före] Jesu [Jashves] kommande dag, den stora och den vördade [hemska].


Det vita klara skenet från månen har förbytts i ett ensidigt ljus. Bara den röda färgen kommer ut från församlingen. Inte hela Guds ljus, hela sanningen. Och det är många som upplever det så idag.

Och det är intressant att ljuset från långt bort belägna stjärnor det är Rödförskjutet. Är det alltså så med dagens församlingar. De klarar bara av att föra fram det som sades en gång för länge sedan, men de lever inte i kraften, i uppenbarelsen, och klarar därför inte av att se tillvaron med dagens ljus och ge det fulla Evangeliet idag.

Och när det inte finns någon ande och klarsyn i församlingen, i Kyrkan, då går man i stället världens väg. Då blir kyrkan en plats som alla andra.

Det är det vi ser nu i vårt land. Hur församlingar blir som vilken förening som helst, där man träffas och dricker kaffe och umgås.

Så dit har vi kommit att det finns församlingar som går den rödförskjutna vägen, predikar det som var en gång, men som inte klarar dagens samhälle. Eller har vi de församlingar som helt tappat tron och blivit som världen.

Men den sanna Ande fyllda tron med klarsyn är det ont om.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar