tisdag 22 augusti 2017

Ändetiden 176,
Nu ska vi rusta



Här kan vi läsa att man ska rusta. I den tid vi är i nu då ska man alltså rusta och det gäller speciellt för Israel. De ska vara starka militärt, välrustade. Det säger Gud i den här versen. Och det gäller också för oss.

Joel 3:10 (4:10).  Smid era hackor till svärd och beskärningsknivarna till spjut, den svage [låt modet falla, låt störta] han säger, jag är stark [mäktig].
 
Här uppmanas Israels folk att skaffa sig vapen, Och det är det vi ser idag. Israel är starkt och det vet deras Grannar. Därför är det idag ingen som angriper.

Israel vet att de måste ha ett starkt försvar annars kommer Araberna igen. Och vi ser hur Stormakterna också blandar sig i idag. Och då måste det kosta att angripa.

Som ofta så är det som gäller Israel också tillämpbart för oss Kristna, och vi ska alltså också vara rustade i dessa dagar. Här i Sverige ser vi att det inte är så. Vi har rustat ner i omgångar och idag har vi praktiskt taget inget försvar värt namnet.

Och man fortsätter att nedrusta. Det är inte klokt. Vi har idag t ex 100 Jas plan, och dem ska man minska till 60. När vi egentligen borde rusta upp.

Ja hela västvärlden är nedrustad idag. Det är ofta så i demokratier. När det inte är hot är det lätt att ta pengarna och lägga dem på annat än försvar. Och vi har haft en lång tid av fred.

Men, Nu ska vi alltså rusta för här står det. De tider som kommer är inte tillförlitliga och vi måste vara starka. Det här låter bakvänt för att vara i Bibeln som ju talar om fred. Men här står det och de tider vi lever i idag är inte att lita på.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar