onsdag 16 augusti 2017

Ändetiden 170,
Frälsningen finns i Jerusalem



Jerusalem är både det himmelska och det jordiska Jerusalem. Det Jordiska är det som Israel ska komma tillbaka till. Och det himmelska är frälsningen i Jesus, det Jerusalem vi alla som Kristna ska komma till.

Joel 2:32 (3:5).  Och det är så att var och en som ropar i namnet Jesus [Jashve] han räddas [blir frälst], ty på Sions berg och i Jerusalem är befrielsen [de befriade], som Jesus [Jashve] sade, för återstoden av dem som Jesus [Jashve] kallar.


Ofta har profetiorna två innebörder en för Israel och deras återsamlande men också en samtidigt för hela värden som blir välsignat.

Det är enkelt att blir frälst, det är bara att ropa i Jesu namn och då kommer man på den fasta grunden, på Sions berg, och man får vara med i Guds Jerusalem, den himmelska staden som vi läser om i Upp 21.

Vi ska titta på Upp 21:1 – 7 här för de versarna är så fantastiska och uttrycker Guds totala kärlek och den totala frälsning som Gud vill ge oss. Det är inget som saknas utan Gud vill verkligen vara hos oss.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].
Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].

Det är alltså det här vi får uppleva när vi kommer till Gud och hans Frälsning. Vi får uppleva hans totala kärlek. Det är han som gjort det och likt Jerusalem som här kommer från himlen och Gud så kommer Frälsningen från Gud. Från Jesus och hans verk för oss.

Men den här profetian vänder sig också till Israel folk, till Judarna.  Och då talar vi om det fysiska Jerusalem, och det är dit och till landet Israel som Jesus har samlat Israels barn.  Han har samlat dem på Sions berg som ligger i Jerusalem.  

Och nu är befrielsens tid för Judarna, för Israels folk, Det är nu Gud ska uppfylla sin profetia och ge dem det land som flyter av mjölk och honung. Det fantastiska landet. Och hela det land som han har lovat. Allt mellan Jordan och havet.

Vi ser idag hur Israel är där men de har inte fred med alla grannar än och Vi ser alla de som vill förgöra dem. Men Gud ska rädda Israel och de ska få fred och ro med alla sina grannar.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar