lördag 26 augusti 2017

Ändetiden 180,
Mörkret kommer nu över världen



Mörkret sprider sig idag över världen. Vi ser i dessa dagar hur massmedia vrider budskapet, informationen styrs. Ljuset försvinner i vårt samhälle.

Joel 3:15 (4:15).  Sol och måne sörj [bli askgrå], och stjärnor sluta skina.

Här har vi en parallell till Joel 2:31 men här är det lite annorlunda, både solen, Jesus, och månen, församlingen sörjer över det här tillståndet.

Och vi ser hur mörkret sprider sig. Det blir grått och t o m Stjärnorna slutar skina. Solen är Jesus och hans Sanning och månen är Församlingen, den kristna kyrkan. Och Stjärnorna är andra källor till kunskap i vår tid. Men vi ser att alla mister sitt sken.

Och här kan vi citera Upp 16:10 - 11

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sig i tungan av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Vilddjurets rike, det är det vi har idag. Vi lever idag mitt i Vilddjurets rike. Vi har TV, Vilddjurets bild (Upp 13:14 – 15) som har rörelse och ljud och som står där i våra vardagsrum och sprider Vilddjurets budskap. Och vi har www, 666, Vilddjurets märke (Upp 13:16 – 18) som är vårt internet, och som också ar fulla av vilddjurets budskap. Ja hela vår värd är uppfylld av Vilddjurets anda och budskap.

Och det här är alltså mörker. Det budskap som Vilddjuret sprider är inte ljus utan mörker. Falskt, Vridet etc.

Och här känner vi riktigt igen oss för här har vi Självcensuren, det vi har i vårt samhälle idag. Det står att de bet sig i tungan eller som man också kan översätta det: ”De bet fast sin tunga”. De kunde alltså inte prata fritt längre. Och så är det idag i Sverige.

Kunskap och information är farlig, och skall vara styrd i Vilddjurets rike och då är det Censurerat.

Mörkret blir alltså totalt. Och inte bara de kristna slutar tala också andra som har sanning blir tysta det såg vi av att också stjärnorna slutade skina (Joel 3:15).

Och vi ser att det här går parallellt med att Gud förtalas (Upp 16:11). Och det har vi också idag. Den Kristna tron får inte nämnas den är hemsk i dagens samhälle.

I Sverige upplever vi att vi har kommit hit. Det är självcensur som gäller och massmedia blir mer och mer verklighets frånvända, vi får inte längre se hur illa det är. Mörkret sänket sig. Vi är där.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar