lördag 12 augusti 2017

Ändetiden 166,
Jesus syns inte och Församlingen förföljs



Det finns flera sätt att se på det här Bibelstället Joel 2:30 – 31, och ett sätt är att se Solen som Jesus och Månen som Församlingen.

Joel 2:30 (3:3).  Och jag skall ge [sätta] tecken [förebud] [i] himlen och blod och eld och molnpelare på jorden [marken].
Joel 2:31 (3:4).  Solen vänder i mörker och månen i blod, inför [före] Jesu [Jashves] kommande dag, den stora och den vördade [hemska].


Det är en intressant tolkning av det här bibelstället, att tolka det som Jesus och Församlingen. Jesus är Solen och Församlingen är Månen. Och när vi läser i 1 Mos 1 så kommer på den 4:e dagen just det stora och det lilla ljuset och det stämmer i tiden med när Jesus kom. Bibeln har alltså den här symboliken redan. Solen är Jesus och Månen är Församlingen.

Och att Solen ska vändas i mörker betyder då att, Jesus ska inte längre nå ut i vårt samhälle. Hans ljus ska inte synas och så är det idag. Jesus finns inte i de officiella sammanhangen.

Och att Månen vänds i blod står för att Församlingen ska förföljas. Och det ser vi på många ställe ut över världen.

Vi ser det här i Arabvärlden, som snart har rensats på Kristna. Det är en enorm förföljelse och på några få år har antalet Kristna i många länder halverats.

Det är märkligt att vi idag tolererar att man behandlar våra trosfränder så. Medan vi i våra länder låter Muslimerna komma in i vårt land i mängder och vi anpassar vårt land till dem. De som har den tron som just nu förföljer de Kristna i Arabvärlden.

Och vi har hört hur de tar med sig förföljelsen hit. Hur här i landet blir Muslimer som blir kristna förföljda och dödshotade.

Karl Håkan


1 kommentar:

  1. Solen är nog, som du riktigt menar, den sanning som Jesus kom med till jordens inbyggare. Månen är då inte församlingen utan islams segertåg genom världen. Att månen vändes i blod är nog snarare en utmärkt symbolik för hur sanningen smädades genom islams blodiga erövringskrig. Islam motsvarar Bibelns Antikrist som skulle komma. Koranen bekänner inte Jesus som Allahs Son. Allah, som inte är israelernas och vår Gud, har inte någon son enligt Koranen.

    SvaraRadera