söndag 6 augusti 2017

Ändetiden 160,
Män och Kvinnor är lika mycket värda men inte identiskt lika



Men även om vi är jämställda, är lika mycket värda och har samma chanser så är vi likafullt olika som man och som kvinna. Och det är OK.

Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
| <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


Vi ser här att det trotts allt är en skillnad. Och det är de unga männen som har visionerna. Det är intressant att det nämns här. För i dagen samhälle får det inte vara någon skillnad alls mellan könen. Och det blir också fel. Män och Kvinnor är olika och måste få förbli det. Också när vi är jämställde. Lika mycket värda och både män och kvinnor får vara med.

När män får vara män och kvinnor får vara kvinnor, då visar det sig att det är en skillnad och det måsta man acceptera. Annars gör man våld på verkligheten. Gud visste det och vi ser det här. Här ser vi det genom att nya saker ofta kommer genom män. Och vi har sett det med IT och mycket annat som kommit i vår moderna tid. Ofta går männen före och kvinnorna kommer lite senare in i det nya. Och det är alltså naturligt.

Vi ser idag hur man säger att något måste vara fel när det är mera män än kvinnor inom ett område eller yrke. Och det måste ändras på. Men så måste alltså inte vara fallet, för män och kvinnor är olika och har ofta olika intressen även om de är jämlika och lika mycket värda.

Så även om det är jämställt. Både män och kvinnor har samma chans så kommer det att bli områden med mera män och andra områden med mera kvinnor. Just därför att män och kvinnor är olika och vi har olika intressen. Och vi måste lära oss i vårt samhälle att acceptera att det är så, annars gör vi våld på verkligheten.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar