lördag 19 augusti 2017

Ändetiden 173,
Gud pekar speciellt ut Libanon och Palestinierna


Här i Joel 3:4 pekas speciellt de delarna av Libanon ut som idag vill krossa Israel och också de som idag kallar sig Palestinier. Och vi ser att det inte hjälper att erbjuda dem fred, men Gud kommer att ta hand om det hela.

Joel 3:4 (4:4).  Och vad är ni för mig Tyrus [klippa, kniv, motstånd, problem] och Sidon [fiske, fånga fisk, mat, jakt], och alla Palestinska [Filisteiska, rullande, böljande] områden, belöningen är höga fredserbjudanden och inte dess då mindre höga fördelar [belöningar, tjänster]. Ropa i havandeskapet, jag skall återgälda er handling över era huvuden [styrande], på era byggnader [institutioner, palats].
Joel 3:5 (4:5).  Ni som tog mitt guld och mitt silver, är ni bättre och värdefullare för det?


Södra Libanon och de som idag kallar sig Palestinier lovar Gud att ta hand om. De områdena har varit speciellt problematiska för Israel. Det är där krigen blossat upp de senaste åren. Och de har fortfarande inte gett sig. De ska förverkliga Islams dröm att förinta Israel och utplåna Judarna.

Det är områden som fått fredserbjudande, och som fått rikt med bidrag, Men de har inte gjort bättring. Ja hela världen går idag deras väg och sänder både bidrag och talar om fred där Palestinierna ska ha stora delar av landet.

Ja alla heliga platser ska tillfalla Palestinierna. Det är inte klokt. Där har Israel kommit hem till sitt område och nu ska de avstå från alla heliga platser till Andra.

Men Gud har andra planer han säger jag ska återgälda era handlingar. Som de har velat göra mot Israel så ska Gud göra mot dem. Och vi ser det åter igen i Syrien. Det kaos och nederlag som Arabsidan har velat ge Israel det är det vi ser idag i Syrien.

Det är intressant att notera att ordet Palestinier är ett taget namn, det togs av Arabsidan på 60 talet, som en beteckning på de Araber som då bodde i det område som Gud lovat Judarna.

Palestina var tidigare en beteckning på hela området och den kommer från Romartiden, och namnet på Filistéerna. Och hade inget med Araberna att göra.

Det var till och med så att Judar som bodde i området för dagens Israel kallade sig Palestina Judar, och det som idag är Jerusalem Post kallades då Palestina Post. Så namnet Palestinier har egentligen inget med något folk av Arabiskt ursprung att göra utan är taget under senare år.

Det är Guds väg som gäller. De som står emot kommer Gud att ta hand om. Det är inte acceptabelt att gå mot Guds plan och försöka stoppa Israel.


Israel ska nu få ro och Gud ska fixa det.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar