söndag 27 augusti 2017

Den Helige Andes Bibelskola
170827



Jag hörde en berättelse för en tid sedan och den handlade om en ung pastor som frågade en äldre och erfaren pastor: Vilken Bibelskola ska jag gå.

Svaret blev: ”Den Helige Andes Bibelskola”. Den är personanpassad och Gudsstyrd, och ut kommer pastorer fulla av Guds kraft.

Var finns de som gått Den Helige Andes Bibelskola idag. Det var den man gick förr. Det var Gud som utbildade och var och en utbildades i tjänsten på Guds vis, genom sin dagliga bön och bibelläsning.


Jag har själv hört pastorerna från den tiden berättade hur deras utbildning bestod av någon enstaka vecka på någon konferens och för övrigt var det bibelläsning och bön som gällde.

Idag finns det fullt av traditionella Bibelskolor av vanligt slag snart i varje församling, och det verkar snart som alla måste gå dem. Ja det verkar snart som man inte kan vara Kristen än gång utan att gått i en traditionell Bibelskola.

Men det är för lite Ande idag i Guds församling. Pastorerna är för utbildade. Alla är stöpta i samma form. I Bibelskoleformen. Ja idag har t o m våra Pastorer Akademiska poäng.

Och hela vår Kristna värld i de här länderna håller på att falla ihop.

Vi måste tillbaka till mer av den Helige Andes Bibelskola.


Jesus tänd din eld i våra församlingar. Den Helige Andes Eld. Och aktivera din Bibelskola. Den Helige Andes Bibelskola. Vi behöver mera av den.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar