fredag 4 mars 2016

160304 Att måla in sig i ett hörn

De kristna målar stundtals in sig i ett hörn.

Vi har frågor som Evolutionsteorin där de flesta kristna idag, ivrigt bekämpar Evolutionsteorin. I varje fall det man ser i anslutning till många av våra kristna frikyrkor.

Idag kan man se mer och mera hur Vetenskapen finner fler och fler bevis på att Evolutionsteorin är rätt. Att det har hänt så här. Men de kristna vägrar erkänna det. Men fortsätter envist att hävda att det strider mot Bibeln och därför måste var fel.

Att man när Darwin kom hade svårt att acceptera och förstå det här direkt kan man acceptera. Men nu när vi har så mycket forskning som visar hur utvecklingen hänger ihop mellan olika djur. Och dessutom nu i våra dagar när vi har generna som visar hela kartan av utveckling, så blir det svårare och svårare att med ärlighet i blicken hävda att Evolutionsteorin är fel.

Genom att fortsätta med det här motståndet så ger vi ett sken av att inte stå för sanningen. Och därmed motarbetar vi faktiskt Gud som vill ha sanningen.

Om Evolutionsteorin nu är rätt. När skall vi då ändra oss. Det är dags att göra det och ta oss ur hörnan där vi håller på att måla in oss.


Jesus hjälp oss att stå för din Sanning. Hjälp oss att våga se verkligheten. Ge oss klarsyn. Jesus!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar