måndag 21 mars 2016

Kyrkans undergång
1

Vilddjuret skall förinta Kyrkan

Den stora kyrkan skall gå under. Det kan vi se om vi läser i Bibelns profetior. Vi finner det t ex i Upp 17:15.

Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.
Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.
Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.
Upp 17:18 Och den kvinna som du ser det är den väldiga staden som har kungadöme över kungarna på jorden.

Skökan som vi här kan läsa om är Den stora Kyrkan. Den katolska kyrkan men också andra kyrkor som kommer ur den, den har svikit Jesus och hans budskap, och gett sig hän åt annat och det är därför som den kallas sköka.

Vi ser här i vers 16 hur den skall bli ödelagd och naken och förintad och t o m uppbränd.

Det är intressant idag när vi ser hur Kyrkorna går tillbaka. Det ingick i Guds profetia. Det skulle bli så.

Och det är Vilddjuret som skall göra det. Det 10 hornade vilddjuret, som vi kan läsa om i Upp 13 och som var de 10 Kolonialstaterna som fanns i första hälften av 1900 talat och som behärskade hela världen på den tiden. Och som fortfarande har ett stort inflytande. Det var under den tiden som det här började och det världsliga Ateistiska tänkandet tog över. Och idag ser vi resultatet Kyrkan står tom och naken och har tappat sin makt.

Kyrkan idag håller på att försvinna i dagens samhälle och Gud visste det. Och det är nu det har skett och sker. Vi lever alltså i den tiden, och vi kan konstatera att det här i huvudsak ägde rum under 1900 talet.

Men i vers 17 ser vi också att den här tiden skall ta slut. Den tid när det bara går nerför med Kyrkan och Det som vi idag ser som Guds församling. Det här kommer bara att vara tills Gud har fullföljt den här delen av sitt verk.

Och det är viktigt att tänka på när vi ser hur den kristna verksamheten går tillbaka. Det här är för en tid sedan kommer Jesu seger och hans rike.

Och i Upp 19:20 kan vi läsa hur Jesus segrar och hans rike etablerar sig på Jorden.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar