måndag 14 mars 2016

160314 Förförelsens ord

Vi var i vår församling igår och hörde Pastorn predika om att ”Vi inte skall döma varandra”. Så är det. Vi är alla olika och ser på tillvaron på olika sätt. Vi skall inte döma någon för de kläder han bär. Den ena äter kanske fläskkött. Den andra bara grönsaker. Men den ena skall inte döma den andra och tvärs om vi är olika i Kristus men frälsta ändå.

Det är rätt och så här kan man fortsätta. Men det finns en gräns. En gräns när det inte är OK längre att göra vad som helst. Vi kan läsa 10 Guds bud så får vi en lista på viktiga saker vi inte skall göra.

Man skall inte heller öppna upp för andra Gudar, Yoga, Buda, Allah, det är en styggelse i Guds ögon.

Vi skall vara en förebild för Andra. Vi skall inte dra en svag medbroder in i Alkoholberoende.

Lite Surdeg får hela degen att Jäsa.

Det är viktigt, att när man inte dömer varandra, så vet man fortfarande var gränserna går. Allt handlande är inte OK för Gud.

Att predika som pastorn gjorde att vi inte skall döma varandra men inte samtidigt säga att det finns gränser, är en Förförisk predikan.

Det är inte hela sanningen. Man leds in i en tro att allt är OK, Men inför Gud är inte allt OK.

Jesus förlåter alla våra synder, också när vi brutit 10 Guds Bud, ja alla fel som vi gjort är under nåden. Men det fordrar också en omvändelse. Den som fått nåd skall omvända sig och ta emot Guds hjälp att gå på rätt väg. Om man faller igen får man komma och få ny nåd. Ja man får alltid vandra i Jesu nåd. Men bara när man är i honom och han är i mig. Då vill man inte bryta mot lagen. Då vill man göra det Gud vill.

"Allt är mig lovligt"; ja, men icke allt är nyttigt. "Allt är mig lovligt"; ja, men jag bör icke låta något få makt över mig.

Kan vi läsa i 1 Kor. 6:12 och i 1 Kor 10:23 kan vi läsa.

"Allt är lovligt"; ja, men icke allt är nyttigt. "Allt är lovligt"; ja, men icke allt uppbygger.

Det är kanske det som är problemet med dagens församlingar. Man vill inte längre gå den väg som är nyttig, den väg som bygger upp, utan världens väg är intressantare. Det andra gör väller in i församlingen och tar över det Andliga livet. Och församlingen blir tom.


Jesus hjälp oss att leva med dig inom oss!! Att gå din väg genom livet!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar