fredag 18 mars 2016

160318 En felfostrad Generation

Har vi en felfostrad Generation. Är det uppväxande släktet fel på det. De klarar inte av att ta över samhället.

Man kan fråga sig när man ser vilka problem vi har i dagens skolor. Disciplin finns inte. Det är den Elakaste som bestämmer. Lärarna har inget att sätta emot.

Och det hela bottnar ju i att det uppväxande släktet inte har fått en dask i ändan när de varit obstinata mot sina föräldrar som alla tidigare generationer har fått.

Förr sa man till en gång. Räcket inte det sa man till på skarpen. Räckte inte det så hände det att barnet fick en dask i ändan och lärde sig. Sedan gick det bättre igen i ett antal veckor tills minnet falnade och det var dags igen att upprepa proceduren. Och resultatet blev att när de växte upp då hade de respekt för äldre. De hade lärt sig.

Hur är det idag. Idag så är det en fröjdestund för barnen när föräldrarna säger till. Och speciellt säger till på skarpen. De vet att det slutar med att föräldrarna får ge sig. Det är barnen som har makten idag. Och det sitter i också när de kommer till skolan. Föräldrarna har inget att sätta emot.

Så har det varit sedan Agaförbudet infördes. I alla generationer så länge människan har funnits på Jorden har barn fått dask när de inte skött sig. Och det har gett en fungerande generation. Men vi tror oss veta bättre och nu ser vi resultatet.

Det är därför som vi har disciplinproblemen i skolan. Och barnen lär sig inte. Och hela samhället blir lidande.

Men kan vi nu ändra oss, och återinföra Agan. Nej det är absolut omöjligt.

Men naturen agar. Gör barnet något farligt och dumt slår det sig och det gör ont. Det lär sig. Och det är det här som formar barnen. Därför är föräldrarnas Aga en naturlig del av Barnens fostran. Det kommunicerar på det enkla sätt som barnen förstår i tidiga år. Smärta när de gör fel.

Och det allvarliga är att denna obstinata anda och detta förakt för äldre, som vi fått nu när vi har Aga förbud, den sitter i hela livet.

Är det därför som vi har en generation som inte fungerar


Jesus hjälp oss. Hjälp oss så att vi på nytt kan fostra våra barn på det sätt du vill. Jesus hjälp.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar