torsdag 3 mars 2016

Guds Dom
15


En intressant tanke är givetvis vad Gud skall göra med de Hedningar som aldrig fått höra lagen. Fått höra vad Gud vill, men här får vi höra lösningen. De har redan lagen genom sina samveten i sina hjärtan.

Rom 2:12. För de som syndar [felar] utan lag förgörs [tillintetgörs] utan lag, och alla de som syndar [felar] med lag de kommer att dömas [värderas, bedömas] genom lag.
Rom 2:13. För inte den som hör lagen handlar rätt enligt Gud, men den som gör lagen [den som gör enligt lagen] han kommer att frikännas [göras rättfärdig].
Rom 2:14. För medan hedningarna som är utan lag, innehar det naturligt [håller sig till naturen, använder det naturliga], fullgörs lagen. De utan lag de har det, åt sig själva är de lag.
Rom 2:15. De visar den skrivna lagens gärning i sina egna hjärtan, genom att deras själar vittnar med samvetet, medan tankarna inbördes anklagar men också försvarar.
Rom 2:16. På dagen [Vid tiden] då Gud dömer [bedömer] det som är gömt i människan, enligt mitt evangelium, genom Jesus, Messias [Kristus, Den Smorde].

Gud har skrivit sin lag i människornas hjärtan, samvetet.

Och genom att läsa vers 12 tillsammans med vers 16 ser vi allts vad som skall hända, när Gud dömer. Han dömer de som har lagen genom lagen, medan de som inte har lagen men som har syndat mot sitt samvete de kommer att gå förlorade.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar