onsdag 9 mars 2016

Guds Dom
21

Sammanfattning

Den hemskaste av konsekvenserna av ett Liv borta från Gud det är Sjön som brinner med Svavel. Ondskan synliggörs, elden slocknar inte, för dem som lever kvar i sina synder och fel och lögner (Upp 21:8, Jes 66:24, Upp 19:20)





Men alla hamnar inte i sjön som brinner med Svavel när Gud dömer. De som tagit emot Jesus får nåd, de som står i livets bok. (Upp 20:11 – 15)


Jesus dömer alla hedningar i domens dal, de som spridit ut hans folk och som delat hans land och plågat hans folk. (Joel 3:1- 3, 12)



Guds vredes vinpress trampas utanför staden (Joel 3:13, Upp 14:19)



Vi kan läsa om hur Gud skall behandla både de länder som aktivt försöker att stoppa Israel och också de länder som stöder dem. Båda skall drabbas av Guds vrede och lida nederlag, och Gud skall slå dem.

Här ser vi vår tid och det som skall komma.



Under den här tiden är det också så hemskt att Jesus inte längre syns och hans församling har inte det klara budskapet längre. Det är som i vår tid och vårt land.


Samtidigt som Gud dömer ger han seger åt sitt folk. Och Gud välsignar dem. Juda land dryper av druvsaft och en källa vattnar landet och Gud renar Judarnas blod. (Joel 3:18, 21)


Ett intressant uttalande av Jesus har vi i Luk 6:37: Döm inte så blir ni inte dömda, förlåt och ni skall bli förlåtna. (Luk 6:37, Rom 2:1)



En intressant fråga är hur Gud skall göra med de människor som aldrig hör Judarnas lag eller hört talas om Jesus. Och Paulus svarar på det: Hedningarna har Guds lag naturligt i sina hjärtan (Rom 2:14, 15)


Den som tagit emot Jesus fördöms inte, kastas inte i eldssjön. (Joh 3:18, Upp 20:15, Rom 8:1)



Kroppen är död, men anden är liv, på grund av den rättfärdighet som vi fått genom Jesus. (Rom 8:6 - 10)



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar