torsdag 17 mars 2016

8

Jesus är vår fasta klippa

Mik 4:1.  Och det sker i kommande dagar att berget med Jesu [Jashves] hus [plats, familj] skall absolut stå fast över bergens topp och upphöjt från höjderna, och folken strömmar tillsammans till honom.
Mik 4:2.  Och hedningarna går fram i stor mängd och de säger: Kom vi går upp till Jesu [Jashves] berg och till Jakobs Guds hus [plats, familj], och han må undervisa oss om sina vägar så att man går på hans stigar, ty från Sion [monument, pelare, öken, torr plast] går undervisning [lag] ut och Jesu [Jashves] ord från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet].

Folken Hedningarna strömmar till Jesus, och undervisning går ut från Jerusalem. Det blir en fantastisk tid av frälsning och av Guds ord.

Och Jesus är fast som ett berg. Han är klippan som i berättelsen om mannen som byggde sitt hus på den fasta klippan, och som klarade stormen. Jesus är vår klippa att bygga på.

Det är Jesu ord som är de ord som vi får lyssna på. Det är hans evangelium som frälser världen och nu i de här versarna ser vi det.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar