tisdag 22 mars 2016

Kyrkans undergång
2

Den stora Kyrkan är ett Havsmonster

Första gången vi stöter på den Stora Kyrkan, är i 1 Mos 1:21.

1 Mos 1:20 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.
| <Alt:> Och Gud sade: De vilka som helst skall överflöda av levande ande [liv] och det strålande skall lysa över den fasta grunden, på grund av [uppburna av] närvaron av det väldiga namnets utbredda skikt.
1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud skapade deras stora orm [drake, havsmonster] och allt liv, det levande myllret som överflödade, dem vilka som helst, det som gav hans del, allt det strålande till slut [i ytterkanterna], och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.

Här ser vi i vers 21 att det står att Gud skapade deras stora Havsmonster eller Orm som man också kan översätta det, eller Drake.

Det här kommer efter att Gud skapat det stora Ljuset i vers 1 Mos 1:14 – 19. Det stora ljuset är Jesus och resultatet av att han kom blev ju som vi alla vet att frälsningen kom till Hedningarna, som symboliseras med Havet i Bibeln.

Och förutom att det alltså blev liv till hedningarna så kom också den stora kyrkan, som här beskrivs som ormen och draken och havsmonstret.

Den stora kyrkan genom Historien det är den Katolska Kyrkan, som vi vet spårade ur på olika sätt och gick andra vägar än Guds, och vi ser här att det beskrivs med termer som ormen och draken.

Och det är intressant att notera att Gud visste att det skulle gå så här redan när han såg till att det första kapitlet i Bibeln skrevs.

Tänk vilken fantastisk Gud vi har!

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar