onsdag 2 mars 2016

14

Den som dömer kommer också själv under Guds rättfärdiga dom

Rom 2:1. Därför är du utan försvar, vem du än är, varje människa som dömer. För du dömer din nästa, du fördömer honom. För du gör samma saker, som han som dömer.
Rom 2:2. Men jag vet att Guds dom verkligen är [sannerligen] mot dem, de som gör sådant.
Rom 2:3. Men du tänker så: Jag är den som dömer dem, som gör sådana saker, och det gör att du kommer att undkomma Guds dom.
Rom 2:4. Och hans godhets rikedom och tålmodighet och uthållighet [långmodighet] föraktar du utan att veta att Guds godhet är för att han för [leder, driver] dig till omvändelse.
Rom 2:5. Men genom din hårdhet och ett obotfärdigt hjärta samlar du åt dig själv vrede till vredens dag och Guds rättfärdiga doms uppenbarelse.
Rom 2:6. Han kommer att ge var och en enligt hans gärning.
Rom 2:7. Sannerligen, ära och pris och odödlighet, till dem som söker evigt liv, genom goda gärningar i uthållighet.
Rom 2:8. Men till dem, ut ur [från] kiv och olydnad, sannerligen så att de blir överbevisade, ger det ondska, vrede och straff.
Rom 2:9. Nöd och ångest mot varje människas själ, från dess onda verk [det onda den åstadkommit], juden först men också greken.
Rom 2:10. Men ära och heder och fred [harmoni] till alla som arbetar för det goda, juden [firad, prisad, vördad, dyrkad] också [även här] först [främst] och så greken [icke juden, hedningen].
Rom 2:11. För Gud är inte partisk [ojust].

Vi skall alla vara försiktiga med att döma andra, för vi kommer alla att bli dömda av Gud. Gud dömer rättfärdigt och är inte partisk, och han ser hur vi verkligen är.

Men till det här får man lägga att det finns försoning i Jesu namn. Genom att ta emot Jesus blir vi lösta från våra fel och brister och kommer att bli godkända en dag inför Gud och hans domstol.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar