torsdag 24 mars 2016

Kyrkans undergång
4

Människorna bygger en kyrka som skall nå det Gudomliga

1 mos 11:4 <Trad:> Och de sade: Kom låt oss bygga åt oss en stad och ett torn vars spets är i himlen, och låt oss göra en plats åt oss så att vi inte skingras över hela jordens yta.
| <Alt:> Och de sade: Det tomma som hon lät sätta upp åt oss, en stad, har upphört, och från förbannelsen når dess gift in i himlen. Låt oss göra namnet [statusen] permanent, så att vi inte slås i bitar ut över ytan på den fasta grunden.

Men trotts alla problem. Trotts giftet och förbannelsen, så är man fast besluten att hålla ihop. Man byggde ett Torn så högt att det nådde upp till Gud. Man kan se det här som en Religion, som en Kyrka och det var Gud man ville nå, man skulle bli som Gud i egne kraft.

1 mos 11:5 Och Jesus [Jashve] steg ner för att se staden och tornet [det stora], som människornas [Adams] barn hade byggt.
1 mos 11:6 <Trad:> Och Jesus [Jashve] sade: Se de är ett folk och de har ett språk och detta ger dem styrka till deras verk och nu är inget omöjligt för dem, allt ont som de planerar kan de göra.
| <Alt:>: Och Jesus [Jashve] sade: Se folket är samlat, krossat och sårat, och detta är deras genomborrande lagt till handlingarna och nu skördar man inte för allt som de tänker är ont som de vill göra.

Jesus kommer och tittar och han ser att inget är omöjligt för dem men det blir ingen skörd, inget resultat. Allt de åstadkommer är ondska. Och vi ser att folket är krossat och sårat

Och vi kan konstatera att så här går det när man konstruerar egna Religioner. Egna system och försöker nå Gud med egen kraft. Det går inte.

Och vi kan konstatera att det var det här som blev resultatet av den Katolska Kyrkan efter ett tag. Man tappade frälsningen i Jesus. Egna gärningar skulle frälsa etc. Och alla skulle tro samma.

Det är bara Jesus som kan frälsa och det är när han verkar som det blir rätt.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar