söndag 20 mars 2016

En ny Himmel och en ny Jord
11

Sammanfattning

Det blir en fantastisk tid när Jesus styr, när Guds rike råder, när Gud är klar med hela sin skapelse av människan till sin avbild. Då kommer allt att vara annorlunda. Det gamla som var det är inte intressant längre för det nya som kommit är så fantastiskt.

Bibeln talar om det som en Ny himmel och en Ny Jord. Så annorlunda kommer det att bli när Jesus styr. När hans rike råder.


Och precis som vi ser idag att människor lever längre och längre så kommer det att fortsätta i det här nya som Gud skapar, människor kommer att lev längre och längre, i Guds rike, den Nya Himlen och den Nya Jorden. Och den som dör vid 100 dör ung


Det vi gör det får vi behålla. Det finns ingen som kommer och roffar åt sig av det man gör.


Alla system som bygger på Vilddjursmentaliteten, att roffa åt sig kommer att vara borta, den mentalitet som styrt världens länder och ledare där det gäller att förse sig, den har försvunnit och ersatts med Guds vilja.


Det hela börjar med att Israel kommer hem till sitt land. Till sitt Jerusalem. Det är det som kommer att utlösa att Guds Nya Himmel och Nya Jord kommer.


Och det här Gud gör skall bestå. Israel skall bestå och Guds rike för alla folk skall bestå. Och det är inte bara ett 1000 års rike vi skall ha. En Sabbat. Utan det kommer Sabbat efter Sabbat. 1000 års rike efter 1000 års rike, det tar aldrig slut. När Jesu seger är vunnen för alltid.


Och i allt det här skall det finnas en Eld, En eld som brinner med Svavel. Som aldrig slocknar. Och där skall all Ondska förvaras för evigt. Så alla kan se det. Så alla kan lära sig vad det onda är och fly det, avsky det, döma det. Så vi aldrig får det igen.

Här ligger Hitler med hels in Nazism. Här kommer Muhammed att ligga med hels sin Islam. Ja det finns flera som vi skulle kunna räkna upp som gjort ont i Guds ögon.


Men Jesus kommer att vara vår fasta klippa, det berg som allt bygger på, i detta Guds rike, i Den Nya Himlen och Den Nya Jorden. Och Jesu ord kommer att vara vår vägledning, hans Evangelium har segrat.


Det kommer att vara Fred. Jesu rike är ett Fredsrike och inte bara med fred utan också med Frid.

Och det är här vi har de berömda orden:

Mik 4:3 … De smider sina svärd till hackor och sina spjut till beskärnings knivar, och inte lyfter de svärd, hedning [folk] mot hedning [folk], och inte lär de sig mera att strida.


Det är också intressant att titta på Fader Vår. Den innehåller just bönen att Guds rike skall komma. Det är den nya himlen och den nya jorden. Och i fader vår får vi se mycket av det Gud vill skall vara i hans rike.




Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar