måndag 21 mars 2016

160321 Lärarinnorna har hunnit i fatt oss

Jag minns från min barndom dessa lärarinnor. De som visste precis hur man skulle göra och som skulle lära oss att göra så.

Det var en pina, och man fick göra om, och på något sett gick det bara inte. Men det skulle gå ändå. Det var hemskt.

Idag har vi ett samhälle som är likadant. Allt skall vara lika. Alla skall följa alla dessa regler. Annars är man inte godkänd. Och skall bli straffad, och det skall vara kännbart. Det är hemskt.

Nu har vi fått 40 skyltar på nästan alla vägar här runt omkring. Men det är ingen som kör i 40. Folk kör i 60 men skyltarna är kvar ändå. Det är som i skolan när man var liten. Det går bara inte. 40 är totalfel fart. Och när man kör i 60 är man inte på något sett trafikfarlig, men man gör fel ändå. Det är inte klokt, vilket samhälle vi fått.

Ett samhälle där den som gör rätt anses som lagbrytare. Där den juste anses som brottsling.

I området där vi bor har man infört områdes parkeringsförbud. Ingen stans får man stå med bilen. Det är inte klokt. Men det är så. Folk har ingen stans att ställa bilen om man inte har en parkeringsplats. Man kan mycket väl stå på gatan utan att var i vägen. Men man får inte. Då är man lagbrytare. Det är inte klokt, vilket samhälle vi fått. Den som gör rätt är brottsling.

Det känns som i skolan. Det går bara inte att vara rätt på det. Hur man än anstränger sig så blir det inte godkänt. Lärarinnorna har hunnit ifatt. Pinan har kommit tillbaka.

Varför lagförs inte dessa som ger oss omöjliga regler. Det är de som är brottslingarna, inte vi andra.


Jesus hjälp oss, ta bort dessa översittare som gör oss alla till lagbrytare. Jesus befria oss från denna sadistiska övermakt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar