söndag 6 mars 2016

Guds Dom
18

Jesus har tagit lagens dom i vårt ställe

Fortsätter vi att läsa Paulus ord i Romarbrevet så ser vi mera av den här Kristna sanningen att det är genom Jesus som vi är frälsta.

Rom 8:3. Därför att lagen är oduglig, för den har blivit oförmögen [sjuk, svag] på grund av den mänskliga naturen [köttet, kroppen, människan, naturen]. Sände Gud sin egen son, i syndernas mänskliga [köttets, kroppsliga] gestalt [likhet, avbild], och dömer synderna [skulderna, lagbrotten] i människan [köttet, kroppen].
Rom 8:4. Så att lagens påbud [beslut, frikännande dom] blir uppfyllt åt [bland] oss, inte för den som lever [vandrar] enligt det naturliga [köttet, kroppen människan], utan enligt anden.
Rom 8:5. För de som är enligt det naturliga [det mänskliga, köttet, kroppen] de tänker det naturliga [mänskliga, köttsliga, kroppsliga], men de som är enligt anden, det andliga.
Rom 8:6. För naturens [köttets, människans, kroppens] inriktning [håg, sinne, tanke] är död, men andens inriktning [håg, tanke, sinne] är liv och frid [harmoni, fred, välgång].

Det var Jesus, Guds egen son som tog våra synder, och därför har vi liv och frid i anden. Det lagen inte klarade, den visade ju i stället vår oförmåga. Det gjorde Jesus och genom att låta hans liv vara vårt liv. Låta hans seger bli vår seger så har vi evigt liv i frid och en friande dom.

Låt oss aldrig tveka att ta emot Jesus och hans seger.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar