torsdag 14 april 2016

160414
Har Kristenheten kört i diket

Har kristenheten kört i diket. Det kan man fråga sig eftersom vi inte spelar någon roll i det moderna samhället. Det är tyst om Jesus. Han hörs inte i det offentliga rummet.

Är det vårt fel som kristna. Har vi övergett Jesu väg och kört i diket.


En väg har två diken. Det finns världens dike. Där man gör som världen. Idag innebär det att acceptera homofilin. Att låta de dåliga filmerna välla in i vardagsrummet hemma. Att bli Socialist och säga att det var Socialismen som gav oss välståndet, och den är det viktigaste. Vi skall bara hjälpa.

Det Andra diket det är fromhetsdiket. Där ändrar vi inte på en bokstav i vad man sa förr. Där säger man, Det är bara att läsa Bibeln innantill så ser man vad Gud tycker. Men i själva verket är det ens egen tolkning man framför.

Men vem kör på vägen. Vem har Guds andes ledning. Äter av livets träd idag. Lever i Guds gemenskap.

Dessa som säger att de läser innantill och därför alltid vet svaret. Tror de att man fysiskt skall riva ut sitt öga som Jesus sa, när han talade om att undvika förförelse.

Nej, Bibeln är full av bilder och har man inte bilderna med sig då ser man inte. Då blir man blind. Och det är endast när man läser ordet med Guds ledning som man ser och kan handla.

I Bibelns första kapitel har vi t ex En Profetia över Hela Guds frälsning av människorna. Det vi sett i 6000 år och som nu fullbordas. Gud skapar just nu människan till sin avbild, och bevisar samtidigt sin existens genom att han lagt den här profetian först i Bibeln.

Och ändå fortsätter kyrkan att köra i diket. Antingen i världens dike, och blir som världen. Eller i det andra diket och tappar sin klarsyn i olika frågor.

Jesus hjälp oss att se dig!! Att se din ledning och gå på din väg!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar