torsdag 21 april 2016

Kyrkans undergång 28
Hedningarna omvänder sig

Nineve omvänder sig precis som Hedningarna i Europa en gång gjorde och som Hela världen idag kommer att göra och vända om till ett liv som Gud vill ha det.



Jon 3:5.  Och männen i Nineve trodde på Gud, och man utropade fasta bland dem och de klädde sig i säck tyg, från de stora till de små.

Och Nineve omvände sig och det är det som skall hända i hela världen idag. Alla skall inse och göra ändring, och liksom Jesu budskap var budskapet om det enkla livet, så kommer det enkla livet att bli det man strävar efter.

Jon 3:6.  Och det resulterade i att frågan kom till Nineves Kung, och han steg upp från sin tron och han lade av sin mantel, och han klädde sig i säck och han strödde på sig aska [han gick runt bland det värdelösa].
Jon 3:7.  Och man ropade och man sade i Nineve, på grund av kungens uppfattning, och man sade med kraft: Människor [Adam] och boskap, kor [fäkreatur] och får [småboskap], skall inte smaka något, inte utfodras och inte dricka vatten.
Jon 3:8.  Och människor och boskap må klä sig i säck tyg, och ni må ropa väldigt till Gud, och människorna må vända om från det onda och från våld [grymheter] som är i deras hand.
Jon 3:9.  Vem vet, kanske Gud backar och ångrar och återtar i efterhand sin vrede och vi förgås inte.

Och det här kommer till Nineves Kung och så kommer det också att bli idag. De styrande kommer också att ta det här budskapet till sig och se till att det sker en ändring. Vi ser också att de styrande skall leva enkelt. De lägger av sig den prakt som man hade förr. Precis som Nineves Kung gjorde.

Och man inkluderar även djuren. Och idag gör vi det genom att låta djuren leva naturligt. De skall ha sina områden där de kan leva. Man skall inte utfordra dem utan de skall leva av det naturen ger.

Jon 3:10.  Och Gud såg vad de hade gjort för de vände om från sin onda väg, och Gud ångrade det som han talat, att han skulle göra med dem, och han gjorde det inte.

Vi ser här hur Gud ångrar det onda. Världen kommer alltså inte att gå under. Nej livet kommer att bli som Jesus vill ha det. Det är en tröst när man tittar på världen idag med all dess galenskap på många håll.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar