fredag 29 april 2016

Kyrkans undergång 36
Vad är Sabbaten och 1000 årsriket

Vi kan också läsa Upp 20:4 - 6, Där ser vi att tusenårsriket, Guds Sabbat skall styras av människor som varit Gud trogna, och de skall styra tillsammans med Jesus. Och det är alltså det som skall komma när den Stora kyrkan, Sköko kyrkan har fallit.


Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Det är de som tog avstånd från Vilddjurets budskap, och som fick lida för det. Det är de som nu regerar, och de gör det med Jesus.

Upp 20:5. Men de övriga döda kommer inte till liv [liv igen] förrän de tusen åren fullbordats. Detta är den första uppståndelsen.

Det finns människor som fortfarande inte kommer till liv. Och de kommer till liv först efter de 1000 åren. När också sabbaten är avslutad.

Upp 20:6. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen till liv, på dessa har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och kommer att regera med honom i tusen år.

Men det blir en välsignad tillvaro full av Guds kraft. Ja så full att döden får ge sig. Den har ingen makt längre. Och åter ser vi att det är de som är med Jesus som skall regera. De som går hans väg.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar