tisdag 12 april 2016

Kyrkans undergång 19
Kyrkan handlar med religiösa upplevelser

Vi fortsätter att titta på det Kyrkan säljer och ser vad det står för och det är sådan som folk går till kyrkan för, men som inte alltid är Jesus.
 

Upp 18:13 och kanel och rökelser och balsam [välluktande olja, smörjelse] och rökelse [rökelseharts] och vin och olivolja och fint mjöl och vete och djur [boskap, kor, ägodelar] och får och hästar och vagnar och kroppar [slavar] och människoliv [människosjälar].

Kanel, rökelse och balsam och rökelseharts, kan ses som uttryck för de känslor man får i kyrkan. Det skall smaka bra, det skall lukta bra. Med andra ord det yttre är viktigt och det är det man satsar på.

Och vi har Vin och Olja och Mjöl, och det påminner oss om Nattvarden. Men vi ser att brödet inte är bakat. Det är inte färdigt, inte rätt, är inte som Jesus har sagt.

Där finns Djur och det visar att Kyrkan står på djur stadiet. Det budskap man ger är det djuriska, inte det andliga.

Boskap och får, Ja man har hela skaror, som man kan visa upp för att imponera, och visa hur många man är.

Vi ser Hästar och Vagnar. Alltså stridsutrustning. Man är stark i kyrkan. Det är ingen som vågar stå upp mot den.

Och slutligen ser vi Slavar och Människoliv. Så långt går det. Vi är alla förslavade i Kyrkan och Kyrkan handlar t o m med Människoliv. Allt det här har blivit handelsvara i Kyrkans regi.

Upp 18:14 Och begärets skörd av din själ [liv] försvinner, från dig och allt det överdådiga och strålande, försvinner från dig, och inte på något vis kan du längre finna dem.

Men allt det här skall försvinna. Allt begär efter rikedom. De praktfulla det överdådiga. Det skall försvinna. Och det ser vi hos oss i Sverige, hur det går sämre och sämre för Kyrkan och färre och färre är intresserade i det den har att erbjuda.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar