söndag 17 april 2016

160417
Är vår framtid ett Robotsamhälle

Det är en intressant tanke att snart kommer Datorer och Robotar att vara intelligentare än människor, och kanske ta över vårt samälle.



Vi kan redan se hur datorer vinner över människor i spel av olika slag. Och de blir smartare och smartare, allteftersom man ökar kapaciteten i dem.

Man lär sig också mer och mer hur man skall bygga program med intelligens och lärförmåga.

Idag finns det bilar som kan köra själva i trafiken, det var något otänkbart för ett antal år sedan. Men idag kan man t o m köpa självstyrande bilar. Och Volvo tänker också lansera en självstyrande bil 2020.

Det här kommer naturligtvis att fortsätta och mer och mer kommer att göras av datorer och intelligenta Robotar.

Ja, Robotar och Datorer kommer att konstruera och bygga Robotar och Datorer. Vi kommer kanske alla att ha en Robot som är vår tjänare och gör saker åt oss.

Hur skall man ställa sig till det här som Kristen.

Ja Gud viste det här. Han är allvetande och han viste att det skulle komma. Och han visste att det skulle komma nu när 1000 års riket börjar, och vi är på väg in i det om några år.

Ja, det kanske t o m ingick i Guds plan att Robotarna skulle göra mycket av våra saker och kanske t o m fatta beslut, i vårt samhälle. Människorna har ju alltid kännetecknats av stridigheter och problem.


Jesus var med oss även när vi går in i Datorernas och Robotarnas tid och ge oss vishet att använda Datorer rätt och till välsignelse.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar