onsdag 6 april 2016

Kyrkans undergång 13

Den Stora Kyrkans fall


Här i Upp 18 får vi en mera detaljerad bild hur det är när den stora Kyrkan faller samman, och vi skall i några avsnitt titta mera på det.



Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

Här ser vi åter hur Bibeln understryker hur hemskt det var med denna Kyrka som gick värdens väg. Som byggde på Romarriket, Det var en boplats för demonerna, för onda andar. Inte för Gud.

Därför skall det falla. Det skall ha ett slut.

Och vi ser hur det bedrivs handel i hägn av den här kyrkan. Den levde väl och i lyx.

Och det kan vi konstatera att så har det varit i Den katolska kyrkan, och i många andra kyrkor också, som har samlat skatter på jorden i sina kyrkor och som har försett sig. Och som har gått i armkrok med de ledande i samhället. Ja man har t o m sålt Jesus frälsning för pengar. Hela systemet har varit som en handelsplats, ett företag, där religiösa känslor och Ceremonier har saluförts.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar