tisdag 5 april 2016

Kyrkans undergång 12
Katolska Kyrkan och de andra stora kyrkorna tappar sin makt

I dag ser vi hur hela kyrkosystemet har tappat sin makt, jag det håller totalt på att utraderas. Och det är också enligt profetian. Det ser vi om vi läser vidare i texten.



Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.

Här ser vi just hur det är Hedniska stater, det talas om vatten och havet brukar representera Hedningarna. Skökan regerar över många olika folk och språk.

Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.
Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.

Här ser vi det Vilddjuret med de 10 hornen som representerar de 10 Kolonialstater som behärskade världen under början av 1900 talet de hatade Den Romersk Katolska Kyrkan och det var under den tiden som den slutligen tappade sin Makt och sitt inflytande, och alltså, så att säga gick under.

Och förutom den Katolska Kyrkan har det här ju drabbat alla Kyrkor och samfund. Och som vi kunde läsa i vers 5 minns vi också att förutom den stora skökan skall det finnas flera skökor, prostituerade, som kommer från henne.

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].

Men man ser också i vers 17 att saker har en begränsning i tiden. Det står ju tills Guds orden blir fullföljda. Och det är Jesu seger. Det är det som skall komma, och som är Guds syfte. Och det här som vi ser just nu ibland oss det är det som måste ske före Jesu seger.

Upp 17:18 Och den kvinna som du ser det är den väldiga staden som har kungadöme över kungarna på jorden.

Och här ser vi slutligen åter igen att det är Romarriket och fortsättningen på det nämligen Den Romersk Katolska Kyrkan.  

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar