lördag 30 april 2016

Kyrkans undergång 37
Laodicea betyder demokrati, Men bara Demokrati fungerar inte

Det finns en intressant profetia som visar på vad som skall hända i den sista tiden i samband med att Jesus kommer igen. Och det är profetia om den 7:e församlingen i Upp 3:14. Den sista av församlingarna, alltså den som skall vara när Jesus kommer är Laodicea. Det intressanta är att Laodicea betyder just Demokrati. Alltså just det som vi har idag och som man idag i alla sammanhang säger skall rädda mänskligheten.


Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:
Upp 3:15. Jag vet ditt handlande [arbete, slit], att du inte är kall och inte heller varm, jag skulle önska att du vore kall eller varm.
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.

Här ser vi just att den sista församlingen heter Laodicea som betyder Demokrati. Folkstyre. Det vi har idag och som alla säger är lösningen för världen.

Men vi ser här att Demokrati är vare sig det ena eller det andra. Det kan bli bra om det varma och det brinnande får ta över. Men det kan också lika bra bli dåligt och kallt. Demokrati i sig säger inte hur det blir, utan det blir det man fyller ett demokratiskt samhälle med.

Ja, det är t o m så att man kan ta över ett demokratiskt samhälle och införa diktatur, om man bara lyckas förföra tillräckligt många människor att rösta på en.

Så att vi har en demokrati är ingen garant för att vi har ett bra samhälle och alltid kommer att ha det. Ett samhälle som är rätt på det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar